maandag 10 augustus 2009

Innsbruck/Brennero

Vandaag dus weer een blog van mij, want ik ben nu nog wakker, en ben net heerlijk in de sauna geweest...

Vanmorgen zijn wij om 08.30 opgestaan en gaan ontbijten, het was de eerste dag ontbijten voor ons, maar het was wederom als het avondeten een behoorlijk aanbod, er lagen diverse soorten broodjes, meerdere kaassoorten, verschillende worstsoorten, en een uitgebreid scala aan zoetwaren. Ook was er yoghurt, Melk, fruit en nog veel meer!

Maar om even voor te borduren op gisteren, het weer was vanmorgen inderdaad behoorlijk slecht, namelijk 95% kans op neerslag!

We hadden daarom besloten om eerst naar Innsbruck te gaan, en daarna naar de Swarovski kristallwelten, echter is het toch iets anders gelopen, we zijn namelijk vanuit Innsbruck niet naar de swarovski gegaan, maar hebben de trein gepakt naar Italië namelijk naar Brenner/Brennero, dit ligt op de grens van Italië en Oostenrijk, de wereldberoemde Brennerpass loopt er zelfs door heen.
Opzich stelde het dorpje niet heel veel voor, maar het was leuk om even een uurtje door heen te lopen, en uiteraard bijzondere labello's te scoren, ik heb nu een exemplaar gevonden van aardbei die de naam " Fruity Shine " draagt, en ik heb het gegooled en kon het niet vinden, dus blijkbaar heb ik een zeldzaam exemplaar op de kop getikt :)

Toen we weggingen uit Brennero (We zijn eigenlijk meer in het Italiaanse deel geweest, dan het Oostenrijkste) zijn wij nog even teruggegaan naar Innsbruck, waar we bij de Burgerking samen ieder een Cheeseburger hebben gehaald en samen een patatje, om de trek te overbruggen, handig joh die € 0,99 aanbiedingen, alleen jammer dat je dan weer van die stomme centjes terugkrijgt.

Na de Burgerking hebben wij de trein terug genomen naar Imst, we wilde nog een klein stukje lopen, naar de supermarkt, maar nadat ik een onweersknal hoorde, ben ik maar meteen omgedraaid, heb nou eenmaal niet zo'n leuke ervaring met onweer.

Om kwart over 6 zijn wij naar de eetzaal gegaan, waar we ditmaal vooraf een caesar salade hebben gehad, daarna een knoflookroomsoep, als warme maaltijd peterselie aardappels met een cordonblue, en achteraf een mouse van Latte Machiatto, wat erg lekker smaakte :)

Na het eten heeft Marc nog even een rondje gelopen, en heb ik even op het internet gezeten, daarna zijn we nog even samen naar de sauna geweest :)

Kortom het was een gezellige dag! En morgen zien we waarschijnlijk nog meer van de omgeving want het is de bedoeling om morgen dan eindelijk de berg op te gaan om daar te wandelen, dit horen jullie morgen hoe het gelopen is.

Weltruste allemaal voor straks! En tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten