donderdag 6 augustus 2009

Eerste dag in Berlijn

Gisterenavond lukte helaas niet om online te komen, daarom heb ik hem in word getypt en nu toegevoegd op de blog!

Vandaag zijn we om 08.00 uit huis gegaan, dus ik moest al om half 7 uit bed. Om 08.20 hebben we in Enschede Drienerlo de stoptrein gepakt naar Hengelo, alwaar we 35 minuten hebben gewacht op de internationale trein, met als eindbestemming Berlin Ostbahnhof. Om 13.20 zijn wij geariveerd in Berlin haubtbahnhof, waarna we opzoek gegaan zijn naar een automaat om dagkaartjes te halen voor de bus/tram/metro/sneltram. Eigenlijk stond er gewoon een op het perron, maar omdat wij in Nederland niet gewend zijn buskaartjes uit de treinautomaat te halen zijn we opzoek gegaan naar een ander soort automaat, bij het metrostation van Berlin haubtbahnhof hebben wij geprobeerd kaartjes te kopen, maar deze accepteerde geen munt- en briefgeld, waarna we richting de toeristen info zijn gelopen, ik ben toen in de rij gaan staan en Marc wilde toch nog maar een andere automaat proberen. En wonderwel accepteerde deze automaat wel Marc zijn briefje van € 10,-.

Daarna hebben we de sneltram genomen naar Friederiksstrasse, waar we zijn overgestapt op de metro naar de halte waar we moesten zijn voor ons bed & breakfast. We hebben de tassen daar gedumpt en zijn naar het centrum gegaan voor onze rondwandeling in Oost Berlijn.

Zo kwamen we bijvoorbeeld langs; Allerlei kerken, waarvan een redelijk nieuwe, maar ook een hele oude. Ook zagen we een brug waarvan in de oorlog alle adelaren intact zijn gebleven, en ook een beeld dat symboliseert dat er veel joden zijn gestorven in de oorlog. Dit beeld lag aan een weg waar de joden werden langsgevoerd voordat ze naar het concentratiekamp Auswitz gingen. Dit was best wel aangrijpend om te zien, je staat dan toch even stil bij de oorlog.

Aan bijna het einde van de wandeling zijn we in de buurt van het treinstation Alexander Platz wat gaan eten, naar 3 keer een Italiaan voorbij te zijn gelopen dachten we een restaurant te hebben gevonden, waar we uiteindelijk ook hebben gegeten, echter was het wel heel goedkoop, waardoor we er eigenlijk niets van konden zeggen, ik had een Currywurst met gebakken aardappels, en een beetje zure salade als garnering, had er ook een grote salade bij willen bestellen, maar die hadden ze helaas niet! Marc had een grillhackse, en dat is een megastuk vlees, met daarbij gebakken aardappels en een beetje zuurkool als garnering, wat heel bijzonder was is dat het binnen 5 minuten op tafel stond, terwijl zo’n homp vlees toch wel minimaal een halfuurtje nodig heeft, en wat bleek later, ze hadden inderdaad het vlees zo in de magnetron gestopt, hierdoor was het een beetje taai, als ik Marc tenminste moet geloven, mijn curryworst was overigens ook niet erg rijk van smaak.

Na het eten hebben we het laatste stukje van de stadwandeling door Berlijn afgemaakt, zijn we nog even naar Berlijn haubtbahnhof geweest om toch nog even een salade te halen, en wel bij de MC Donalds, de Crispy chicken caesar salad.. En die smaakte erg goed, uiteindelijk had ik toch ook wel zin aan een cola light dus heeft Marc die ook voor mij gehaald, bij deze Mc Donalds mag je net als bij de ikea zelf drinken pakken, dus Marc had eerst een slok sinas genomen, toen mijn cola light en daarna nog een volle beker sinas gehaald, wat een boef he?

Daarna zijn we naar het slaapadres gegaan, vanwaar ik nu dit bericht typ, donderdag lezen jullie waarschijnlijk geen verslag, want ik heb in de nachtrein van Berlijn naar Wenen geen internet. De volgende blog komt dus waarschijnlijk 7 augustus online vanuit het hostel in Wenen.
Allemaal een gezellige dag gewenst en tot snel!

Liefs Désiree (En natuurlijk ook van Marc)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten