zaterdag 8 augustus 2009

De tweede dag in Wenen..Hallo lieve lezers,Vanmorgen zijn wij in het mooie Wenen opgestaan om half 9, nadat we ons even hadden gedoucht en aangekleed zijn we naar het ontbijt gegaan, waar we gisteren voor de grote variant gegaan zijn, kozen we vanmorgen voor de kleine variant, dit omdat het op 2 plakken ham en 2 plakken kaas na exact hetzelfde was, van de uigespaarde € 2,- per persoon hebben we later deze dag een ijsje gekocht.

Na het ontbijt zijn we naar Schloss Schönbrunn geweest, ongeveer 10 minuten met de tram/metro. Hier hadden wij de bedoeling om te wandelen in het park, echter is het er niet helemaal van gekomen, omdat er ook een dierentuin is, en ik daar toch wel erg graag in wilde.
De toegangsprijzen vielen mee, € 14,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen tot 18 jaar, je raad het dus al wel, voor één dagje was ik geen 20 jaar, maar 18 jaar haha..
Rond 16.00 waren we weer uit de dierentuin, wat erg mooi was, als ik terug thuis ben zal ik jullie uitgebreid deze foto’s laten zien. Heb ook nog een paar lekkere kontjes in de aanbieding, jaja van de dieren die de verkeerde kant op stonden. In de dierentuin waren ook pinquins, waar mijn zusje helemaal gek van is! Dus Jennylee, bij deze je houdt de foto’s tegoed! Marc is buiten de dierentuin in het park nog even bovenop een top geweest om een mooie uitzicht foto te maken, ik vond het wel welletjes en ben beneden bij de fontein gaan zitten, waar het uitzicht overigens ook heel mooi was.

Op de terugweg zijn we nog even door de winkelstraat gelopen hier om de hoek, waar ik bij een DM drogist nog 2 leuke nagellakjes heb gekocht, een metalic paarse en een leuke beetje doorschijnende roze (Ik heb pas 25 potjes nagellak dus kon nog wel wat bij). De metalic paarse heb ik overigens nu maar meteen opgedaan, want die match mooi met een hemdje dat ik gisteren heb gekocht ;)
Rond 17.00 waren we terug in het hostel, hier hebben we ons even opgefrist en zijn we bij het gasthaus hier om de hoek wat wezen eten, Marc dacht dat het een italiaan was, terwijl ik in het hostel op een folder had gelezen dat het een Oostenrijks restaurant was, wederom had ik gelijk, want in de nachtrein troffen we ook al een homostel dat volgens hem geen homostel was. Dus sta ik inmiddels al 2 – 0 voor op hem
J
Marc heeft in het gasthaus een goulash besteld met daarbij Semmelknüdln, ik zelf had een patat, met een mixed grill spies en salade, en het smaakte erg goed!
Vanavond zijn we nog even naar Schloss Belverde maar we waren daar om 20.05 en om 20.15 werd er al omgeroepen dat ze gingen sluiten dus of we ons naar de uitgang wilden begeven, helaas! Maar denk dat als we er langer konden blijven het ook niet veel langer was, want het was een tegenvaller in tegenstelling tot Schloss Schönbrunn wat echt bijzonder mooi was
J

Morgenochtend vertrekken we al heel vroeg naar Tirol/Imst dus morgenavond een blog vanuit Imst.
Wens degene die het nu nog lezen weltruste! En allemaal een prettige zondag!

1 opmerking:

  1. Zozo,jullie vermaken jullie wel.
    Geniet ervan!
    Groetjes van Fam Isiklar (rarara)

    BeantwoordenVerwijderen