zondag 8 augustus 2010

Dag 15 - Terugreis

Vanmorgen liep al vroeg de wekker af. Tegen kwart voor acht om precies te zijn. Gisteravond hadden we de tas al ingepakt, dus veel hoefde er niet meer gedaan te worden. Zoals we gisteren al min of meer wisten waren de mannen van het huis nog niet wakker. Zij hadden gisteravond een feestje en wisten niet of ze wel wakker zouden zijn. Maar zoals afgesproken lag de borg netjes op het kastje naast de deur. De borg hebben we geruild voor de sleutel van het huis. Tegen kwart voor negen trokken we de deur achter ons dicht. Na een kwartiertje lopen kwamen we bij het metrostation. De kaartjes die we de afgelopen dagen deden het niet meer (was ook logisch, ze waren voor drie dagen), dus moesten we nieuwe kaartjes kopen aan het loket. Vijf stations verder moesten we uitstappen voor treinstation Gare du Nord (ook wel Paris Nord)). Via een lang gangenstelsel kwamen we uiteindelijk in de stationshal van het station. Hier stond echter nog geen perron op het informatiebord waar we in zouden moeten stappen. Na een minuut of tien kwam er wel een vertrekperron op te staan. Onze TGV (hogesnelheidstrein) naar Lille Europe vertrok netjes op tijd.

Toen we Parijs goed en wel uit waren trapte de machinist het gas eens goed in. De snelheid lag op 300 kilometer per uur. Het landschap schiet je echt voorbij. In Lille hadden we een kwartier overstaptijd. Gelukkig waren we keurig op tijd en de overstap was geen probleem. De tweede trein was weer een TGV. Dit ritje was maar een half uur. Voordat de trein goed op snelheid was ging hij alweer op de rem ook. In Brussel hebben we een bak salade gehaald als lunch. Vervolgens zijn we in de trein richting Amsterdam gestapt. Vervolgens zijn we in Rotterdam overgestapt richting Amersfoort. Zo kwamen we weer op bekend terrein. In Amersfoort nog even een lekker Nederlands kopje koffie gehaald, die ik best gemist had.

Désiree had een flesje cassis. Met de internationale trein naar Berlijn zijn we vervolgens doorgereden naar Hengelo. Daar stonden pa en ma Kuik ons op te wachten. Waarmee onze vakantie er weer op zit.
Thuis konden we meteen aanschuiven aan stampot zoute snijbonen van oma Kuik, lekker zomerse Hollandse kost, maar wel lekker. We kunnen terugkijken op een hele mooie vakantie met veel nieuwe indrukken en mooie plekjes. Enige tegenvaller was de eerste dag in Nice, waar het bed and breakfast erg tegenviel. Daartegenover stonden vele onvergetelijke momenten zoals de Hintertux Gletscher, de Eiffeltoren en Monaco. Wij zijn dik tevreden over de vakantie in het algemeen, en waar we volgend jaar naar toe gaan………

Geen opmerkingen:

Een reactie posten