zondag 1 augustus 2010

Dag 6 - Reis naar Verona

Vanmorgen hadden we de wekker gezet om 7.15 uur. Zodat we rustig nog even konden douchen en de laatste dingen in de tas konden inpakken. Tegen acht uur hadden we alles klaar en zijn we naar beneden gegaan om te ontbijten. Vandaag was de jongen er weer die ons ook ingecheckt had. Deze jongen geeft de zaak altijd een vrolijkere aanblik dan zijn oudere collega. Beneden was gisteren eens goed schoongemaakt. De vensterbanken waren schoon, op de tafels geen etensresten meer. Wat een vooruitgang. Teven waren gisteren voor het eerst de handdoeken vervangen. Dat mocht ook wel na 3 nachten. Vlak nadat wij beneden waren kwamen ook de buren uit Enschede weer naar de ontbijtzaal. Zij gingen vandaag of morgen weer naar huis terug. Met deze mensen hebben we nog even gezellig zitten kletsen en uiteindelijk hebben we rond 10 over 9 onze tassen van boven gehaald en hebben we ons uitgecheckt. Zwaar bepakt (we hadden veel te veel drinken bij ons) gingen we richting station Mayrhofen. De trein, ehm, laat ik zeggen boemeltje, was net aangekomen en we konden dus met een instappen. Dit was wel fijn want het regende een beetje. Na een klein uur kwamen we uit het Zillertal in Jenbach aan. De trein uit München naar Bologna was netjes op tijd en dus zaten we om 11.02 uur in de goede trein. Een mooie rit bracht het ons door de bergen. Eerst een stuk langs de Inn, vervolgens over de Brennerpas en door een dal verder door Italië. Vlak voor Verona hielden de bergen pas op. In Verona aangekomen zijn we op de bus richting onze Bed and Breakfast gestapt. Na een minuut of 10 in dus bus zag ik een grote stadspoort. Voor ons het teken om uit te stappen. Aangezien ons Bed and Breakfast de naam draagt van deze poort. Na een paar honderd meter lopen kwamen we aan. Het was een soort flat, maar eigenlijk voor ons gevoel te klein om een flat te zijn. Wij belden aan en de deur ging open. Een hele aardige vrouw stond ons op te wachten. In het appartement is alles voor handen. Een keuken, een badkamer met bubbelbad een kleine zithoek (naja er is ruimte voor twee stoelen) en een kleine tuin. Er zijn in totaal twee slaapkamers. De ene hebben wij, in de andere zitten twee Koreaanse meisjes. Het zit er allemaal erg goed uit.

Na een tijdje zijn we richting het centrum gewandeld. Het was een klein kwartier lopen, dus goed te doen. In het centrum waanden we ons een beetje in de P.C. Hoofdstraat. Heel veel winkels van de dure merken, terwijl er voor de normale man weinig te koop is. De gebouwen in Verona zien er weer heel anders uit dan we gewend zijn in Nederland, maar ook in Duitsland en Oostenrijk. De daken zijn veel platter, en de huizen zijn in fleurige kleuren geschilderd. Tegen zessen zijn we op zoek gegaan naar een restaurantje. Uiteindelijk leek het meer op een soort pizza/ pasta McDonalds dan op een restaurant. Dees had Torgiatelle (??) Bolonese en ik had een pizza 4 frommagi. Wederom had Dees niet zo’n groot portie, dus heeft ze een paar happen van mijn Pizza meegehad. We zaten beiden aan het mineraalwater, want ondanks ik graag een biertje lust gaat € 3,50 voor 0,2L mij toch echt te ver, hopelijk is het in Frankrijk goedkoper. Op zich was het eten wel lekker. Wat we vreemd vonden was dat er per persoon één euro betaald dient te worden al “service”. Toen we later rond liepen bleek dit wel bij meer restaurants het geval te zijn. Wij vonden het maar vreemd, dat hebben wij nog nergens meegemaakt. Na het eten hebben we nog een rondje gelopen door en rond het centrum van de stad. Uiteindelijk waren we tegen half negen weer bij het B&B.

Dees was erg moe van de reis en het toch nog vele lopen en is nog wel een keer gaan slapen. Voor mij de mogelijkheid om dit verhaal nog te typen. Morgen staat de nodige cultuur op het programma. We hebben een Verona-card gekocht waarmee je “gratis” toegang hebt tot diverse musea en bezienswaardigheden in de stad. Teven is het openbaar vervoer gratis, maar of we daar veel gebruik van maken denk ik niet. Aangezien de afstanden hier niet erg groot zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten