maandag 2 augustus 2010

Dag 9 - Nice

Toen we vanmorgen wakker werden waren we benieuwd wat voor ontbijt we voorgeschoteld zouden krijgen. Het bleek in het verhaal van gisteren te passen. Er was wat oud brood met pasta en melk met tig soorten cornflakes. Hier hadden we niet gek veel zin in en besloten zelf maar boodschappen te gaan doen. Eerst kwamen we bij een supermarkt, maar die was echt heel duur. Dees heeft hier wel een fles grapefruitsap meegenomen. Bij de McDonalds hebben we maar een hamburger als ontbijt genomen. Dit was altijd beter dan hetgeen ons in het b&b werd aangeboden. Hierna zijn we naar de Lidl gegaan om verdere inkopen te doen. Normaal brood kent men hier niet. Het is allemaal zoet brood. Bij de Lidl hadden ze ook geen croissants, dat was wel jammer. We hebben melkbroodjes en een soort chocoladebroodjes meegenomen. Met aardbeienjam als beleg. Dit lijkt ons een beter alternatief als ontbijt. Voor nog geen elf euro waren we klaar met boodschappen. Verder moesten we natuurlijk het nodige te drinken hebben. Water en jus d’orange is het geworden. Inmiddels was het al elf uur en zijn we de stad ingegaan. Eerst hebben we de lange winkelstraat bekeken. Bijna overal was sale maar zelfs Dees kon niets leuks vinden. Vervolgens hebben we een wandeling langs de boulevard gemaakt.

Hier moest ik Dees even insmeren met zonnebrand, maar hierbij is iets niet helemaal goed gegaan. Ik was de randjes van de bh-bandjes vergeten. Later op de dag bleek dat ze daar behoorlijk verbrand is. Vervolgens zijn we door de oude stad naar huis gelopen. De oude stad bestaat uit hele smalle straatjes, maar het onderhoud laat her en der de wensen over. Eigenlijk viel het ons een beetje tegen. Op weg naar huis hadden we al flink zin in wat te eten, gezien ons niet al te uitgebreide ontbijt is dat natuurlijk wel logisch. Gisteren hadden we al een Indiaan gezien waar ze grote borden kebab hadden voor slechts een tientje, inclusief drinken. Het leek ons een goed idee om hier te gaan eten. En het menu was echt heerlijk. Het was zo’n bord vol dat zelfs ik moeite had het op te krijgen. Na het eten zijn we even naar huis gegaan om onze zwemkleding aan te doen. Van een uur of vijf tot ongeveer zeven uur hebben we op het strand gelegen. De lucht zag er een tijdje dreigend uit, maar alleen uit de laatste wolk kwam een enkele druppel regen. Niets noemenswaardigs. Later op de avond zijn we nog even weer richting centrum gelopen. Eigenlijk om een geocache te zoeken, maar die hebben we niet gevonden. Wel waren er diverse activiteiten te doen in het centrum. Zo was er een man die schilderijen maakte met paintbrush. In een paar minuten had hij een waar kunstwerk gemaakt. Verder waren er Aziatische jongeren die een breakdanceachtige demonstratie gaven en was er een festival met tango dans. Zoals we gisteren ook al opmerkten, de stad begint pas in de avond echt te leven.

Na nog even aan het strand gekeken te hebben zijn we naar huis gegaan om te slapen. Morgen staat een dagje Monaco op het programma. Benieuwd wat daar te zien is. Veel kopen zal er wel niet van komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten