maandag 19 juli 2010

Alweer dag 6 in het Sauerland!

Vandaag is de beurt een keer aan mij (Marc) om de blog te typen. Gezien Désiree het moment van de dag niet heeft meegemaakt, maar daarover straks meer. Gistermorgen hebben we eerst uitgeslapen. Om een uur of negen zijn we opgestaan en hebben we ontbeten. De planning van zondag was in ieder geval om het een beetje rustig aan te doen. Désiree neemt het woord rustdag weer heel letterlijk en gaat vanochtend even lekker zitten hobby-en. De rest besluit toch een rondje te gaan lopen. Eerst liepen we weer over de goudgele graanvelden, om vervolgens af te slaan richting het dorp. Na een kleine kilometer op deze weg kwamen we ineens bij een bordje uit met een tekst in de strekking "prive grond, geen vrije toegang" en "pas op voor de hond". Wij besloten echter dit bordje te negeren en gewoon door te lopen over het boeren erf. Toen we bijna weer van het erf af waren kwam er ineens een hele lieve hond op ons af. Vals was deze in geen velden of wegen. Echter ontstond er wel een probleem. de hond bleef ons maar volgen en vervolgens kwamen we vlak bij de grote weg een meisje met een andere hond tegen. Dit bleek het buurmeisje te zijn en kende de hond. Uiteindelijk hebben haar ouders de hond weer teruggebracht naar de boerderij. Beneden in het dorp wilde ik nog even een geocache oppikken, maar dat lukte niet zo snel, misschien van de week nog een nieuwe poging. Uiteindelijk werd het een rondje van zo'n 6 kilometer. Na de lunch in de tuin zijn we met z'n allen naar Belecke gereden. Hier was dit weekend het Schützenfest (schuttersfeest). Wij waren wel benieuwd hoe de parade zou zijn die was aangekondigd. Bovenin het dorpje bij de kerk zouden de verschillende groepen hun vaandel op moeten halen. Dit trok heel wat bekijks. Op een paar bewoners na waren wij de enigen die stonden te kijken. Het was een leuke groep met mannen in pak en verschillende muziekkorpsen. Vanaf de kerk liep de stoet naar beneden om de "koning en koningin" op te halen. Wij liepen achter de groep aan en zijn beneden in het dorp blijven hangen. Hier was het wel gezellig druk. Na een tijdje wachten kwam de stoet door het dorp op weg naar het feestterrein. Het was best leuk om een keer te zien. Wij zijn uiteindelijk ook even naar het feestterrein gelopen, waar het bier al rijkelijk vloeide. Voor ons was dit het moment waarop we iets hadden van dit feest is voor ons voorbij. Omdat het nog te vroeg was om te gaan eten zijn we even langs de Geocache bij de wagons gereden.

Désiree was zo zeker dat ze hem meteen zou vinden, dat moest even getest worden. Nou Dees kon hem dus ook niet zo makkelijk vinden, en we hebben weer opgegeven. Omdat het aardig opschoot naar etenstijd zijn we doorgereden naar Niederbergheimerhof. De uitbater herkende ons en begon meteen over de uitspraak van "Zigeuner" van Dees op z'n duits. Dees durfde dit keer geen zigeuner schnitzel meer te bestellen en ging voor de jäger variant. Hilbert voor een Hawai Schnitzel en Jolanda en ik voor een Schweinenrücksteak met ui, champignons en spekjes.

Na het eten zijn we naar huis gereden en hebben we in de avond natuurlijk weer een potje gerummykubt. Zo was dag zes alweer voorbij. Voor dag zeven staat een bezoek aan de Hennesee en Meschede op het programma, maar daarover uiteraard morgen meer!

1 opmerking:

  1. jee meid wat gaat de tijd snel voorbij zit je daar nu al weer 6 dagen ,gaat snel he,leuk dat je even foto`s erbij zet

    groetjes jolanda

    BeantwoordenVerwijderen