dinsdag 27 juli 2010

Interrail dag 3 - Mayrhofen

Vanmorgen om negen uur liep het alarm van mijn telefoon af. Deze had ik ingesteld om Dees te helpen herinneren aan haar pil. Echter diende hij nu vooral als wekker. Dat betekend dat we beiden zo ongeveer de klok rond hebben geslapen. Goed uitgerust voelde het het eerste uur echter nog niet. Nadat Dees zich heeft gedoucht zijn we naar beneden gegaan om te ontbijten. Het ontbijt bestond uit verschillende soorten (harde) broodjes. Goh waar komen ons die toch bekend van voor? Qua beleg was er kaas, 3 soorten vleeswaar, jam, chocopasta en leverpastei. Je kon kiezen voor koffie of thee en was melk en jus d’orange. Vandaag was er verder ook een gekookt eitje, maar dat schijnt niet alle dagen zo te zijn. Nadat we allebei drie broodjes naar binnen hadden gespeeld zijn we richting de Penkenbahn gelopen. De tweede bergbaan die in ons dorp begint. Eerst gingen we in een gondel vanuit het dorp naar een hoogte van zo’n 1800 meter. Vervolgens hebben we een stoeltjeslift genomen die ons richting 1950 meter bracht. Onderweg hadden we een mooi uitzicht, echter dit kwam meer door de wolken dan door het helder zijn. Echt ver konden we niet kijken. Vanaf het bergstation zijn we naar een uitkijkpunt gelopen op net iets meer dan 2000 meter. Helaas was hier door het bewolkte weer niet echt ver te kijken. Maar het was toch mooi er even geweest te zijn. Bovenop was er ook een restaurant, waar we eigenlijk heenliepen voor koffie, echter zagen we de ijskaart staan, en dat zag er toch ook wel erg lekker uit. We hebben dus allebei wat lekker van de kaart uitgezocht en hebben lekker zitten smikkelen. Toen we het ijsje ophadden en naar beneden wilden lopen begon het te regenen. We besloten even te schuilen achter het restaurant. Waarom zijn we niet blijven zitten??? Na een paar minuten ging de regen over in slechts wat gemiezer en zijn we verder gelopen. Helaas begon het even later weer echt te regenen en hadden we geen plek om te schuilen. Dus wij de capuchons uit onze jassen gehaald en rustig verder gelopen naar beneden. Na een tijdje werd het weer droog en kon de muts gelukkig weer af. Waar we boven nog echt in de regen en in de wolken liepen, werd het toen we iets naar beneden kwamen weer verder voor ons uit. Blijkbaar waren we nu onder het niveau van de wolken terecht gekomen en konden we weer mijlen ver weg kijken. We zagen de verschillende dorpjes in het Zillertal weer mooi liggen, alleen de bergtoppen waren niet te zijn. Die waren nog mooi bedekt met een witte deken. Na een uur gewandeld te hebben waren we weer bij het bergstation van de eerste bergbaan (1800 meter).

We zijn vervolgens met de lift naar beneden gegaan en door het centrum van Mayrhofen richting het station gelopen. Aangezien we de boodschappen in de plaatstelijk supermarkt hier wel erg aan de prijs vonden besloten we een paar dorpjes verder de Hofer (lees Aldi) op te zoeken. Met de bus zijn we naar Zell am Ziller gereden (de bus is immers toch “gratis”). Helaas bleek de supermarkt ruim een kilometer van het station af te liggen. Bij de Hofer hebben we drinken, voor zowel overdag als ’s avonds, en wat te eten voor tussendoor ingeslagen. Als het goed is hoeven we komende week geen supermarkt meer te bezoeken. Na de boodschappen te hebben ingeladen zijn we weer teruggewandeld naar het station van Zell am Ziller.

Dit keer niet langs de weg maar over wandelpaden en langs de rivier. Met het treintje zijn we vervolgens weer naar Mayrhofen gegaan, alwaar we onze bagage hebben gedropt in het hotel en vervolgens op zoek gingen naar wat om de inwendige mens te verwennen. Vlak bij ons hotel en het station hadden we gisteren al een hotel/restaurant gezien waar ze een dagmenu aanboden voor €9,90. We besloten hier eens een kijkje te nemen. En wat op het menu stond sprak ons wel aan. Vooraf hadden we preisoep, gevolgd door een hoofdgerecht dat pasta inhield met paddenstoelen en kipfilet, als dessert hadden we een bolletje aardbeienijs met wat cocktailvruchtjes. Wij waren niet zo zat als gisteren, maar het was een lekkere maaltijd. Na het eten zijn we naar het hotel teruggegaan en gaan we eens kijken wat we morgen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten