donderdag 22 juli 2010

Alweer dag 9 in Sauerland

Bij deze ben ik weer aan de beurt om een berichtje te schrijven. Onze kleine meid had gistermorgen weinig zin om een stevige wandeling te maken, dus als je niet de hele dag meemaakt, kun je niet een blog schrijven. Misschien is ze in haar koppie al bezig met het voorbereiden van de vakantie van de komende twee weken door Europa.

De dag begon met een flinke domper. Tijdens het ontbijt stootte Hilbert zijn knie tegen de tafelpoot. De hele knie werd dik en hij ging door de grond van de pijn. Gedurende de gehele dag zou hij last houden van een knie die niet goed voelde. Maar wie Hilbert kent, weet dat hij doorgaat, ook al zou het eigenlijk beter zijn even rust te pakken. Zo ook vandaag. Désiree ging na het ontbijt aan de hobby, en wij drieën hadden een wandeling uitgezocht die een dorpje verder begon. De route zou zo'n 6 kilometer zijn. Eerst liepen we vanuit de rand van het dorpje tegen de bult op over een slingerpad. Er waren drie varianten, waarvan wij de langste liepen. Één voor één bogen de kortere routes af. Echter op een gegeven moment waren we zelfs onze eigen route kwijt. Met behulp van GPS en kaartje kwamen we er achter waar we langs moesten lopen. Wij waren inmiddels zo'n 400 meter de verkeerde kant op gelopen. Toen we de route terugvonden begon het meest interessante deel van de route. Het was een perceel bos waar geen boom meer rechtop stond, en dus echt de bosbouw werd bedreven. Door de grote machines die over het pad reden, was het pad voor wandelaars niet best begaanbaar. Uiteindelijk waren we na acht kilometer weer bij de auto. Toen we thuis kwamen konden we op het terras onze broodjes opeten en had Désiree een lekker bakje koffie klaar.

Na de lunch zijn we naar Lippstadt gereden. Hier hebben we even lekker gewinkeld. Het was best een mooi oud centrum. De dames gingen winkel in winkel uit, terwijl de heren liever buiten op een bankje bleven zitten mensen kijken. Uiteindelijk was het tegen half zes dat we het hele centrum hadden gehad. Waar we andere dagen op zoek moesten naar een plaats om wat te eten, hadden we nu al gereserveerd voor het schnitzel buffet bij Niederbergheimer Hof. Je kunt natuurlijk wel raden wat er gebeurde. Waar je in andere plaatsen echt moest zoeken naar eetgelegenheden, zaten ze in Lippstadt bij de vleet.

Tegen half zeven waren we bij Niederbergheimer Hof. Waar we door de eigenaren werden verwelkomt. Er was een plaatsje aan het raam voor ons gereserveerd. Het buffet bestond uit salade (tomaat, gemengde rouwkost, bonen, wortel, sla en witte kool), schnitzels (kip en varkens) met gebakken uien/ spek, Jäger- en Zigeunersaus, en bijlagen (gebakken aardappelen, aardappelkroketjes en patat). Als dessert was er kwark met aardbeien. Wij hebben het ons goed laten smaken, en het was erg gezellig. Tegen acht uur kwamen we thuis en begon het te regenen. Dat was wel verfrissend, want de hele dag was snikheet.

Voor vanmiddag staat een wandeling van een kilometer of 10 op het programma, met een koffiestop bij Niederbergheimer Hof. Gelukkig is het een stuk koeler dan gisteren. Gisteren was het dik boven de dertig graden, vandaag waarschijnlijk rond de 22 graden. Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten